More

  Claudiu Tănăselia : Helios va fi un remorcher spațial și va trimite spre orbita geostaționară sateliți lansați pe orbita terestră joasă

  Helios va fi un remorcher spațial (space tug), construit de compania Impulse Space, remorcher care va fi capabil să trimită spre orbita geostaționară sateliți lansați pe orbita terestră joasă.

  Cu un diametru de 5 metri, Helios încape în conul protector al rachetei Falcon 9 (dar poate fi folosit și de rachetele Vulcan, Terran-R, New Glenn, Starship sau Falcon Heavy), ceea ce practic înseamnă că poate să fie folosit pe post de treaptă superioră (a treia, în cazul Falcon 9), putând transfera peste 5 tone din LEO în GEO. Asta înseamnă, de exemplu, că misiuni care inițial nu puteau fi lansate decât cu Falcon Heavy vor putea fi lansate cu Falcon 9.

  Helios este propulsat de motorul Deneb, care folsoește metan și oxigen lichid, care poate dezvolta o forță de tracțiune de 67 kN. Impulse Space speră să efectueze primul test al motorului Deneb în vară și să zboare pentru prima dată în spațiu în 2026.

  Compania Impulse Space a fost fondată de Tom Mueller, unul dintre co-fondatorii SpaceX.

  Latest articles

  spot_img

  Related articles

  Lasă un răspuns

  spot_imgspot_img

  Descoperă mai multe la Revista Zin | Science Fiction | Fantasy | Horror

  Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

  Continuă lectura