More

  Dan Alexe : A fi prieten cu Sergiu Fărcășan e ca și cum ai l-ai frecventa pe Huxley, care s-ar mai afla și azi în viață.

  Scriitori de geniu, chiar dacă uitați, ai erei comuniste, fofilați printre rotițele sistemului: – Leonida Neamțu: — «Acolo unde vântul rostogolește norii» / Sergiu Fărăcășan: — «Vă caută un taur».
  Sergiu Fărcășan a mai scris și uluitorul roman politico-SF «Secretul inginerului Mușat». Am primit de la el drepturile asupra adaptării cinematografice. O să-l căutați degeaba pe internet. După ce a fost un dandy în România comunistă, Sergiu are acum 101 ani, locuiește undeva (nu spun unde) în Canada, unde s-a ocupat de o rezervație indiană și probabil o să trăiască etern, căci primul lui roman SF (din 1960) se numea «O iubire din anul 41.042».
  A fi prieten cu Sergiu Fărcășan e ca și cum ai l-ai frecventa pe Huxley, care s-ar mai afla și azi în viață.
  În romanul său SF «O iubire din anul 41.042», personajul cere guvernului planetar să-i permită să renunțe la “calitatea de om”. Nici Huxley nu mersese atât de departe. Mulți trăiesc fără să posede acea calitate și nici nu bănuiesc că ea poate fi dată și luată.

  Latest articles

  spot_img

  Related articles

  Lasă un răspuns

  spot_imgspot_img

  Descoperă mai multe la Revista Zin | Science Fiction | Fantasy | Horror

  Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

  Continuă lectura