O misiune a NASA a descoperit o nouă exoplanetă, de dimensiuni apropiate de ale Pământului, care ar putea să susțină viața. Astrobiologul Diana Dragomir explică pentru „Adevărul” ce șanse sunt să găsim viață în spațiu și în ce forme, dar și de ce astfel de descoperiri ar putea avea loc chiar în sistemul nostru solar.

NASA a dat recent publicității informația că a descoperit o nouă exoplanetă, ceva mai mică decât Terra, pe care există unele indicii că ar exista viață. Noua planetă a fost denumită „TOI 700 e” și se află la „doar” 100 de ani lumină.

Românca Diana Dragomir e astrobiolog la Universitatea New Mexico din Albuquerque, SUA, lucrează cu NASA. Ea este expert chiar în exoplanete, iar în ultimii ani a descoperit mai multe exoplanete.

„Am vorbit un pic și cu colegii de la NASA și discutam la conferință cum decid ei cărei descoperiri să-i facă publicitate. Asta e ceva greu de explicat, și eu am fost un pic surprinsă. Acesta este un sistem care avea deja trei planete cunoscute descoperit de telescopul TESS, iar «TOI 700 e» este a patra. De fapt, ea e un pic mai mică decât celelalte. Știți că Venus este un pic mai mică decât Pământul, iar această planetă este un pic mai mică decât Venus, cam 90% din mărimea Pământului”, spune Diana Dragomir.

 

Lasă un răspuns